zondag 11 september 2011

De atlas naar Italië!

Deze zomer was het breaking news, maar iedereen was op vakantie zodat niemand het heeft opgemerkt. Uitgeverij Mondadori uit Italië ondertekende een contract om een Italiaanse versie van de Geïllustreerde Atlas van het Hiernamaals uit te kunnen brengen. Volgens de berichten zou Mondadori de Italiaanse atlas in de loop van 2012 willen publiceren. Prachtig nieuws natuurlijk, ook omdat Mondadori de grootste uitgeverij van het land is en een eigen boekhandelsketen bezit. Onder meer op de Piazza del Duomo, het centrale plein van Milaan, is een grote vestiging te vinden.
Wij zijn natuurlijk heel benieuwd hoe de Italiaanse uitgave eruit gaat zien en of het de vertaler lukt om alle aanduidingen op de atlaskaarten aansprekend te vertalen. Paus Benedictus XVI heeft zich in ieder geval al in het boek verdiept.


Na gedegen lezing kan de kerkvorst het boek van harte aanbevelen.Paus Benedictus XVI: "De Geïllustreerde Atlas van het Hiernamaals? Een ware openbaring!"

Om de ondertekening van het contract te vieren, komt er komende week een prijsvraag op dit weblog te staan. Hou de pagina 'Prijsvraag' in de gaten!